αναθ. Μαρτιος 2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 18.00


ΜΕΣΩ ΖΟΟΜ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΕΣ, ΑΓΧΟΣ Κ.Α.!
Δηλώσστε συμμετοχή στο
pasimaki@otenet.gr για το λινκ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 18.00


ΜΕΣΩ ΖΟΟΜ ΜΙΛΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ATHENS SYNTHESIS CENTRE!
Δηλώσστε συμμετοχή στο
pasimaki@otenet.gr για το λινκ!

NEO πρόγραμμα στις Συμβουλευτικές Δεξιότητες, πιστοποιημένο απο το Counselling and Psychotherapy in Scotland (COSCA) μέσω του διαδικτύου, για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να βελτιώσει την κατανοησή του τόσο των ανθρώπων γύρω του όσο και την προσωπική του αυτοβελτίωση. Θα μαθετε:

υποστήριξη των άλλων αναπτύσσοντας πρακτικές δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης
αυξήσετε την προσωπική σας επίγνωση
δημιουργήσετε ενα σύνδεσμο/δέσιμο με τους άλλους
Η εκπαίδευση είναι χρήσιμη και πρακτική, ανεξάτητα εαν είσθε πωλητής, γονέας, προιστάμενος, ή διευθυντής, επαγγελματίας ή εθελοντής.
έναρξη τον Μάιο 2020. Περισσότερες πληροφορίες στο pasimaki@otenet.grΟι στρατηγικές του Deepak Chopra για να θωρακιστούμε απέναντι στον κορονοϊό

Ο διάσημος Ινδο-αμερικανός εναλλακτικός γιατρός και συγγραφέας πολλών best-seller, που αποτελεί παράλληλα και μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της New Age φιλοσοφίας, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον (υποτιτλισμένο στα ελληνικά) βίντεο δίνει το δικό του μήνυμα για τον κορονοϊό.

Ο Deepak Chopra καταρχάς μας συμβουλεύει να παραμείνουμε ψύχραιμοι: «Το στρες έχει τη δική του βιολογία. Δεν θα σας βοηθήσει να αγχωθείτε για τον ιό. Ούτε θα σας βοηθήσει να αγχωθείτε επειδή αγχώνεστε», αναφέρει ενώ παράλληλα προτείνει στρατηγικές ώστε να βελτιστοποιήσουμε την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στην ασθένεια.

Ανάμεσά τους: – Ύπνο 7-8 ώρες – Διαλογισμό για να μειώσουμε τη φλεγμονή στο σώμα μας. – Εξάσκηση της ενσυνειδητότητας και της αυτοεπίγνωσης (να ξέρουμε δηλαδή ανά πάσα στιγμή τι σκεφτόμαστε και τι νιώθουμε) ώστε το σώμα να περάσει στην λεγόμενη ομοιόσταση και αυτορρύθμιση. – Άσκηση και κίνηση. Οι βαθιές αναπνοές στη γιόγκα είναι πολύ σημαντικές. – Υγιή συναισθήματα. Κάνουμε focus σε αυτά, αντί να αφήνουμε τον πανικό να μας καταβάλλει. Η αλληλοστήριξη, η συμπόνοια, η αγάπη, η χαρά, η ενσυναίσθηση είναι πολύ σημαντικές ιδιότητες και συναισθήματα που πρέπει να καλλιεργήσουμε αυτές τις ημέρες. Όπως και η νηφαλιότητα απέναντι στην κατάσταση. – Επαφή με τη φύση. Με μέτρο. – Υγιεινή διατροφή – Αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα με κουρκουμά, αλόη βέρα, τζίντζερ και ανταπτογόνα βότανα όπως το κενταύριο και η βιθανία που έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνουν την ανοσία.

Ο ίδιος εύχεται όλες οι κυβερνήσεις να βάλουν στην άκρη τα συμφέροντά τους και να συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά και με τα ερευνητικά ιδρύματα ώστε να βρεθεί γρήγορα η λύση σε αυτή την κρίση που βιώνουμε. «Είναι η ώρα να αναλογιστούμε την αλληλεξάρτησή μας και τη διασύνδεσή μας. Η οικονομία μας διασυνδέεται, η υγεία μας διασυνδέεται, η ευημερία μας διασυνδέεται. Μόλις αναγνωρίσουμε τη συνολική μας διασύνδεση, την αλληλεξάρτησή μας, ας αφήσουμε αυτό το γεγονός της παγκόσμιας πανδημίας που δεν σέβεται τα τεχνητά σύνορα να γίνει μάθημα για όλους μας ώστε να εστιάσουμε στην συλλογική ευημερία. (…) Να σεβόμαστε τη ζωή. Αν τη σεβόμαστε, αν τη θεωρούμε ιερή και θεϊκή, τότε αυτή η πρόκληση θα μας κάνει απλώς πιο δυνατούς». Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα που δίνει ο Deepak Chopra σε όλους μας.

Κάποια από τα πρόσφατα βιβλία του Deepak Chopra όπως τα Είσαι το Σύμπαν, Ανακάλυψε τον Συμπαντικό σου Εαυτό γιατί είναι Σημαντικό να το Κάνεις (σε συνεργασία με τον Έλληνα φυσικό Μηνά Καφάτο) και Ο Δρόμος της Αγάπης κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Π. Ασημάκης. Ευχαριστούμε τον κ. Πάνο Ασημάκη, εκδότη και εκπαιδευτή διαλογισμού Chopra, για την παραχώρηση του βίντεο.

Δείτε το βίντεο του Deepak Chopra εδώ:

ΑΣΗΜΑΚΗΣ Π – SYNTHESIS

Kέντρο Δια Βίου Μάθησης 1

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη 1, 1ος όροφος

Αθήνα, (σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο) τηλ. 210 32 100 33

www.greekta.gr