ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΣΤΟ PSYCHOLOGY.GR

Συνέντευξη με τον Πάνο Ασημάκη: Προτεραιότητά μας μια τρυφερή και φροντιστική στάση απέναντι στον εαυτό μας και σε όσα σιωπηλά κουβαλάμε

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο Psychology.gr ο Πάνος Ασημάκης, ιδρυτής του κέντρου εκπαίδευσης ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής: Athens Synthesis Centre. Στη συνέντευξή του μας μίλησε για τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ψυχοθεραπευτική αλλαγή, τη διαχείριση κρίσεων, αλλά και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της συνθετικής ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, ανακοίνωσε μια έκπληξη για τους αναγνώστες που αποκαλύπτεται στο τέλος της συνέντευξης!

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ.

ομιλία
seminario

 

ΝΕΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ  ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ  ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ή ΚΑΤ’ΑΠΑΙΤΗΣΗ (r. 06.2020)

Θεματολογία – Εισαγωγή

Η ψυχοσύνθεση είναι το σύστημα της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης η οποία αναπτύχθηκε από τον Ιταλό ψυχίατρο Roberto Assagioli. Συχνά διδάσκεται ξεχωριστά από άλλες προσεγγίσεις και μορφές θεραπείας.

 

Αυτή η εκπαίδευση εξηγεί τις βασικές έννοιες και την φιλοσοφία της ψυχοσύνθεσης σε σχέση με άλλες μορφές προσωπικής ανάπτυξης και παρουσιάζει μια σειρά από ασκήσεις οι οποίες οδηγούν στον δρόμο της ανάπτυξης της ψυχοσύνθεσης.

Σπουδαστές ψυχικής υγείας, θεραπευτές αλλά και coaches από διαφορετικές προσεγγίσεις εφαρμόζουν αυτές τις τεχνικές. Πολλές ασκήσεις οι οποίες είχαν αναπτυχθεί μέσα στην ψυχοσύνθεση έχουν προσαρμοσθεί και χρησιμοποιούνται από άλλους κλάδους. Αυτή η εκπαίδευση παρέχει μία εκ βάθους μελέτη καθώς επίσης παρέχει μία νεα σειρά από εργαλεία για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της ανθρωπιστικής και υπερπροσωπικής ανάπτυξης.

Εισαγωγή στο Σχεσιακό και Ψυχοσυνθετικό Coaching

Η ψυχοσύνθεση, μία υπερπροσωπική ψυχολογία, παρέχει ανεκτίμητη γνώση στο coaching. Πηγαίνει πέρα από την επιφάνεια της συνηθισμένης προσωπικότητας, η ψυχοσύνθεση βοηθά τον πελάτη να κατανοήσει τις βασικές του ανάγκες που σχετίζονται με αυτό που ονομάζεται ‘το κάλεσμα του Εαυτού’. Είναι η υπερπροσωπική ορμή που όλοι μας ασυνείδητα αισθανόμαστε και μας δίνει μεγαλύτερο σκοπό στη ζωή μας.

Η αποτυχία να ορίσουμε και να εφαρμόσουμε τους στόχους στη γραμμή της ‘κλήσης’ έχει ως αποτέλεσμα μόνον σε επιφανειακή και μεταβατική ικανοποίηση και βελτίωση. Η εκπαίδευση στη σχεσιακό και ψυχοσυνθετικό coaching βοηθά τον πελάτη να ορίσει τους στόχους του σε συνάρτηση με τη δική τους ‘κλήση του Εαυτού’, συνδημιουργώντας το αναδυόμενο μέλλον και συνειδητά επιλέγοντας να ανταποκριθούν στήν εσωτερική κλήση. Μέσω μιας ισχυρής και δυναμικής προσέγγισης στην προσωπική ανάπτυξη, το ολιστικό μοντέλο της ανάπτυξης μέσω της αλλαγής όπως παρουσιάζεται στην ψυχοσύνθεση φέρνει σε συμφωνία το άτομο με την εσωτερική τους κλίση προς την ‘Αυτό-Πραγμάτωση’. Αυτό οδηγεί σε μία μεγαλύτερη αρμονία της προσωπικότητας, και αίσθηση εκπλήρωσης, υλοποιημένη σε συμφωνία με τον ‘Σκοπό, Νόημα και Αξίες’ του Εαυτού, σε κάθε πλευρά της ζωής.

Ενεργοποιείστε την πηγή των ανώτερων ιδιοτήτων σας με το να τις φέρετε με πρόθεση στη συνειδητή πράξη, για την επίτευξη των στόχων σας!

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε coaches, πτυχιούχους πανεπιστημίου, ΑΤΕΙ, κολεγίου, κέντρου δια βίου μάθησης 1 & 2 (diploma) κα.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Θέματα (υπόκειται σε αλλαγές)

 • Εισαγωγή στην συνθετική και σχεσιακή ψυχοθεραπεία
 • Εισαγωγή στην ψυχοσύνθεση
 • Ομαδική θεραπεία με ψυχοσύνθεση (η δύναμη της θέλησης)
 • Ψυχοσύνθεση και υποπροσωπικότητες
 • Ψυχοσύνθεση και όνειρα
 • Ψυχοσύνθεση και coaching ζωής 1, 2, 3

Περίοδος μελέτης: δέκα μήνες. Έναρξη από Σεπτέμβριο 2020. 

Κόστος: 1800,00 €. Είτε προεξόφληση με έκπτωση 10%, είτε σε 12 μηνιαίες δόσεις. Δυνατότητα εξόφλησης με πιστωτική κάρτα. Άτομα που έχουν ήδη παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια με στο Athens Synthesis Centre μειώνονται αντίστοιχα τα δίδακτρα.

  • Περιλαμβάνεται όλο το εκπαιδευτικό υλικό.
  • Μέθοδος μελέτης δια ζώσης μέσω διαδικτύου.
  • Βιωματική προσέγγιση, με γραπτές  ασκήσεις και με την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συντονιστής είναι ο Πάνος Ασημάκης, Ph.D., ECP., PLC., τακτικό μέλος της Association for the Advancement of Psychosynthesis (AAP), και του Creativity Coaching Association, εκδότης βιβλίων σχετικών με την ψυχοσύνθεση και τις εφαρμογές της και στο ψυχοσυνθετικό coaching. Περισσότερες πληροφορίες στο pasimaki@otenet.gr ή στο 6944756051

 

 

ΑΣΗΜΑΚΗΣ Π – SYNTHESIS

Kέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη 1, 1ος όροφος Αθήνα, (σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο) τηλ. 210 32 100 33 www.greekta.gr