Συνάντηση με τον Ανώτερο Νου

minas-kafatos

– Με τον Δρ Μηνά Καφάτο –
Κοσμολόγος, Κβαντικός Φυσικός, Συγγραφέας και φιλόσοφος
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου Ώρες: 17.00 – 18.30
Με Live Streaming μέσω ZOOM

Ποιος είναι αυτός που διαβάζει αυτές τις γραμμές;
Ποιος είναι αυτός που κατανοεί;
Τι υπάρχει μεταξύ δύο αναπνοών;
Τι υπάρχει μεταξύ δύο σκέψεων;

Η Εναλλακτική Δράση σας προσκαλεί σε μία σημαντική συνάντηση με τον διακεκριμένο κοσμολόγο, αστροφυσικό και φιλόσοφο Δρ Μηνά Καφάτο. Ο Δρ Καφάτος θα μιλήσει για τη συνείδητότητα, το σύμπαν και τη κβαντική φυσική και θα μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του Ανώτερου Νου. Αυτού που ΕΙΝΑΙ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί online και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους ζωντανά και διαδραστικά.

Η συνάντηση θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους και με την εγγραφή τους αλλά και ζωντανά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μεταβείτε εδώ:
https://enallaktikiagenda.gr/event/synantisi-me-ton-anotero-nou-me-ton-diakekrimeno-kosmologo-dr-mina-kafato/

Λίγα λόγια για τον Δρ Μηνά Καφάτο

Ο Δρ Μηνάς Κ. Καφάτος είναι καθηγητής στην Έδρα Υπολογιστικής Φυσικής Fletcher Jones και διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Γήινων Συστημάτων και Παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Chapman στην Καλιφόρνια. Διεθνές μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνολογίας της Κορέας και της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας. Υπήρξε εξέχων επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών και Οικολογικής Μηχανικής, καθώς και σύμβουλος στο BK21 Plus EcoLeader του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Κορέας. Είναι συνεργαζόμενος ερευνητής στα θέματα σεισμών και φυσικών κινδύνων με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, συνεργάζεται με πανεπιστήμια και ινστιτούτα στην Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία, Ιταλία, Ρωσία, Κίνα και Ταιβάν καθώς και συνεργαζόμενος με διεθνείς ομάδες σε Έρευνες Συνειδητότητας, στις Κλιματικές Αλλαγές, Φιλοσοφίας Κβαντομηχανικής και Επιστήμης του Μέλλοντος.

Είναι κβαντικός φυσικός, συγγραφέας, κοσμολόγος, ερευνητής κλιματικών αλλαγών, εργάζεται επισταμένως στον τομέα της Συνειδητότητας και κατευθύνει ομάδες σε Διαλογισμό. Δίνει σεμινάρια και ομιλίες για τον Τριαδικό Σιβαισμό, για την Ενότητα όλων των μη Δυαδικών Φιλοσοφιών και την Παγκόσμια Συνειδητότητα. Έχει συγγράψει περισσότερα από 340 άρθρα και είναι συγγραφέας ή επιμελητής 21 βιβλίων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το «Είσαι το Σύμπαν» και «Επιστήμη, Πραγματικότητα και Καθημερινή Ζωή» που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ασημάκη.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΣΤΟ PSYCHOLOGY.GR

Συνέντευξη με τον Πάνο Ασημάκη: Προτεραιότητά μας μια τρυφερή και φροντιστική στάση απέναντι στον εαυτό μας και σε όσα σιωπηλά κουβαλάμε

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο Psychology.gr ο Πάνος Ασημάκης, ιδρυτής του κέντρου εκπαίδευσης ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής: Athens Synthesis Centre. Στη συνέντευξή του μας μίλησε για τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ψυχοθεραπευτική αλλαγή, τη διαχείριση κρίσεων, αλλά και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της συνθετικής ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, ανακοίνωσε μια έκπληξη για τους αναγνώστες που αποκαλύπτεται στο τέλος της συνέντευξης!

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ.

 

ΝΕΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ  ΜΕΣΩ ΤΟΥ ZOOM Ή ΚΑΤ’ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (r. 05.2021)

Θεματολογία – Εισαγωγή

Η ψυχοσύνθεση είναι το σύστημα της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης η οποία αναπτύχθηκε από τον Ιταλό ψυχίατρο Roberto Assagioli. Συχνά διδάσκεται ξεχωριστά από άλλες προσεγγίσεις και μορφές θεραπείας.

 

Αυτή η εκπαίδευση εξηγεί τις βασικές έννοιες και την φιλοσοφία της ψυχοσύνθεσης σε σχέση με άλλες μορφές προσωπικής ανάπτυξης και παρουσιάζει μια σειρά από ασκήσεις οι οποίες οδηγούν στον δρόμο της ανάπτυξης της ψυχοσύνθεσης.

Σπουδαστές ψυχικής υγείας, θεραπευτές αλλά και coaches από διαφορετικές προσεγγίσεις εφαρμόζουν αυτές τις τεχνικές. Πολλές ασκήσεις οι οποίες είχαν αναπτυχθεί μέσα στην ψυχοσύνθεση έχουν προσαρμοσθεί και χρησιμοποιούνται από άλλους κλάδους. Αυτή η εκπαίδευση παρέχει μία εκ βάθους μελέτη καθώς επίσης παρέχει μία νεα σειρά από εργαλεία για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της ανθρωπιστικής και υπερπροσωπικής ανάπτυξης.

Εισαγωγή στο Σχεσιακό και Ψυχοσυνθετικό Coaching

Η ψυχοσύνθεση, μία υπερπροσωπική ψυχολογία, παρέχει ανεκτίμητη γνώση στο coaching. Πηγαίνει πέρα από την επιφάνεια της συνηθισμένης προσωπικότητας, η ψυχοσύνθεση βοηθά τον πελάτη να κατανοήσει τις βασικές του ανάγκες που σχετίζονται με αυτό που ονομάζεται ‘το κάλεσμα του Εαυτού’. Είναι η υπερπροσωπική ορμή που όλοι μας ασυνείδητα αισθανόμαστε και μας δίνει μεγαλύτερο σκοπό στη ζωή μας.

Η αποτυχία να ορίσουμε και να εφαρμόσουμε τους στόχους στη γραμμή της ‘κλήσης’ έχει ως αποτέλεσμα μόνον σε επιφανειακή και μεταβατική ικανοποίηση και βελτίωση. Η εκπαίδευση στη σχεσιακό και ψυχοσυνθετικό coaching βοηθά τον πελάτη να ορίσει τους στόχους του σε συνάρτηση με τη δική τους ‘κλήση του Εαυτού’, συνδημιουργώντας το αναδυόμενο μέλλον και συνειδητά επιλέγοντας να ανταποκριθούν στήν εσωτερική κλήση. Μέσω μιας ισχυρής και δυναμικής προσέγγισης στην προσωπική ανάπτυξη, το ολιστικό μοντέλο της ανάπτυξης μέσω της αλλαγής όπως παρουσιάζεται στην ψυχοσύνθεση φέρνει σε συμφωνία το άτομο με την εσωτερική τους κλίση προς την ‘Αυτό-Πραγμάτωση’. Αυτό οδηγεί σε μία μεγαλύτερη αρμονία της προσωπικότητας, και αίσθηση εκπλήρωσης, υλοποιημένη σε συμφωνία με τον ‘Σκοπό, Νόημα και Αξίες’ του Εαυτού, σε κάθε πλευρά της ζωής.

Ενεργοποιείστε την πηγή των ανώτερων ιδιοτήτων σας με το να τις φέρετε με πρόθεση στη συνειδητή πράξη, για την επίτευξη των στόχων σας!

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε coaches, πτυχιούχους πανεπιστημίου, ΑΤΕΙ, κολεγίου, κέντρου δια βίου μάθησης 1 & 2 (diploma) κα.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Θέματα

 • Εισαγωγή στην ψυχοσύνθεση
 • Ομαδική θεραπεία με ψυχοσύνθεση (η δύναμη της θέλησης)
 • Ψυχοσύνθεση και υποπροσωπικότητες
 • Ψυχοσύνθεση και όνειρα
 • Ψυχοσύνθεση και coaching ζωής 1, 2, 3

Οι συναντήσεις θα ανακοινωθούν βάσει του αριθμού των συμμετεχόντων. Οι συναντήσεις μέσω zoom πραγματοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες για δύο – τρεις ώρες. Σε περίπτωση μη επαρκούς αριθμού συμμετεχόντων το υλικό θα δοθεί μέσω email. Περιλαμβάνει την μελέτη του υλικού, βιωματικές ασκήσεις, γραπτές εργασίες βασισμένες στο υλικό μελέτης και τις βιωματικές ασκήσεις. Προσωπικές συναντήσεις με τον συντονιστή.

Το υλικό παρέχεται σε τρείς κύκλους μελέτης.

Α’ κύκλος έναρξη από 14 Ιουνίου έως 10 Αυγούστου 2021
Περιλαμβάνει:

 • Εισαγωγή στην ψυχοσύνθεση
 • Το μοντέλο του ανθρώπου από την ψυχοσύνθεση
 • Τα αναπτυξιακά στάδια της ψυχοσύνθεσης
 • Υποπροσωπικότητες
 • Η προσωπική ταυτότητα του ποιος είμαι
 • Ανώτερο και κατώτερο ασυνείδητο
 • Πραγμάτωση του Εαυτού

Το κόστος του προγράμματος είναι 500 € που προπληρώνονται. Περιλαμβάνει όλο το υλικό, τρείς ατομικές συναντήσεις 30’ με τον συντονιστή μέσω zoom.

Ο β’ κύκλος ξεκινά τον Οκτώβριο 2021 έως τον Δεκέμβριο 2021 περιλαμβάνει τα θέματα:

 • Η εξέλιξη της ενσυναίσθησης, Jung, Assagioli, Winnicott, κα.,
 • Αποταύτιση, θέληση, πνεύμα, τραύμα
 • Ανώτερο και κατώτερο ασυνείδητο
 • Προσωπικότητες και υποπροσωπικότητες
 • Πραγμάτωση Εαυτού
 • Ψυχοσυνθετική θεραπεία
 • Ψυχοσυνθετικός θεραπευτής ή οδηγός

Το κόστος του προγράμματος είναι 1000 € που προπληρώνονται. Περιλαμβάνει όλο το υλικό, τρείς ατομικές συναντήσεις 45’ με τον συντονιστή μέσω zoom.

Ο τρίτος κύκλος ξεκινά τον Ιανουάριο 2022 έως τον Απρίλιο 2022. Περιλαμβάνει:

 • Η θεραπεία της ψυχοσύνθεσης
 • Πνευματική ενσυναίσθηση
 • Ο θάνατος και η αναγέννηση του ψυχοθεραπευτή
 • Ενσυναισθητική συνήχηση κα.

Το κόστος του προγράμματος είναι 1000 € που προπληρώνονται. Περιλαμβάνει όλο το υλικό, τρείς ατομικές συναντήσεις 60’ με τον συντονιστή μέσω zoom.

Προϋπόθεση για την συνέχιση του επόμενου κύκλου είναι η ολοκλήρωση του προηγούμενου, ημερολόγιο, επιτυχή ολοκλήρωση εργασιών και συνεδρίες πρακτικής.

 

Συντονιστής είναι ο Πάνος Ασημάκης, Ph.D., ECP., PLC., τακτικό μέλος της Association for the Advancement of Psychosynthesis (AAP), και του Creativity Coaching Association, διδάσκων στο Psychosynthesis Center San Francisco, εκδότης βιβλίων σχετικών με την ψυχοσύνθεση και τις εφαρμογές της και στο ψυχοσυνθετικό coaching, και συνεργάτες του κέντρου με εμπειρία στην διδασκαλία και εφαρμογή της ψυχοσύνθεσης. Προεγγραφές με σύντομο βιογραφικό σας στο pasimaki@otenet.gr έως και τις 4 Ιουνίου 2021.

 

 

ΑΣΗΜΑΚΗΣ Π – SYNTHESIS

Kέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη 1, 1ος όροφος Αθήνα, (σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο) τηλ. 210 32 100 33 www.greekta.gr